مواد لازم :
ماهي پوست گرفته و پاك شده(شوريده- سنگسر- هامور)— يك كيلو
سير —- يك بوته
سبزي( گشنيز و شنبليله) —– 300 گرم
تمرهندي —- يك بسته
پياز — يك عدد متوسط
زردچوبه و نمك —- به قدر دلخواه
پودر فلفل قرمز —- يك قاشق چايخوري
رب گوجه فرنگي —– يك قاشق غذا خوري يا يك فنجان آب گوجه فرنگي
طرز تهيه :
ماهي را به اندازه ي تكه هاي 4×4 سانتي متر خُرد كرده و مي شوييم . ماهي كه براي قليه ماهي استفاده مي كنيم بايستي بدون استخوان باشد. به همين دليل ماهي هاي : شوريده- سنگسر- هامور و حلوا سياه براي تهيه اين غذا مناسب هستند. سبزي اين خورشت شامل شنبليله و گشنيز، هر كدام يه ميزان 150 گرم مي باشد. پياز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوري روغن، كمي تفت مي دهيم. سپس سير و شنبليله و گشنيز خرد شده، را با آن كمي تفت مي دهيم. ماهي را با كمي زردچوبه و نمك، به همراه سبزي ها تفت مي دهيم. بعد شيره تمرهندي و رب گوجه فرنگي را اضافه كرده و قليه ماهي را با شعله ملايم به مدت 30 دقيقه مي پزيم. غذا آماده ي سرو است.
نكات تغذيه اي :
اين خورشت ، يك غذاي محلي خوشمزه و براي نواحي خوزستان است. به علت دارا بودن سبزي و سير، غذاي خوش طعم و خوش رنگي است. ترشي اين غذا بوسيله تمرهندي تأمين مي شود.
همچنين در تهيه اين خورش به جاي گوشت قرمز از ماهي استفاده شده است كه نه تنها ضرري ندارد ، بلكه داراي فوايد بسياري است. كساني كه داراي چربي خون بالا و يا ناراحتي قلبي هستند، مي توانند از اين خورشت استفاده كنند ولي به شرط آنكه مواد با مقدار كمي روغن و براي مدت كوتاهي تفت داده شوند.
دنبال يه همچين مطلبي ميگشتم .
خيلي ممنون
این غذا اصالتا مربوط به بوشهر است نه خوزستان.
از بوشهر به خوزستان رفته!
من اصالتا” اهل تهران هستم ولي بعد از قرمه سبزي خودمان عاشق اين غذاي جنوبي هستم . تمام ايران سراي من است . چه بوشهر جه اهواز
عزیز این غذار و میذاشتی توی لیست غذاهای محلی که مخصوص بوشهر است
خیلی غذای خوشمزه ای هست
لطفا عنوان غذا رو بذارید توی لیست غذاهای محلی و اصلش مال بوشهره
خوزستانی ها کجا قلیه ماهی داشتن!!!!
بابا خودتون کشتید . ارزونی خودتون