
روش اول
زيتون يككيلو/ سير يكبوته/ مغز گردوي چرخ شده يك پيمانه / آب انار يكپيمانه / سبزي معطر به اندازه كافي / رب انار يك قاشق غذاخوري / دانه انار ترش (در صورت تمايل) نصف پيمانه ساييده شده /گلپر 2 قاشق چايخوري
طرز تهيه:
روش دوم
زيتون سبز بدون هسته ??? گرم / نعنا، گشنيز و چوچاق (نوعي سبزي معطر مخصوص شمال ايران) ? قاشق سوپخوري/ آب انار ترش يك پيمانه / مغز گردو ??? گرم / سير ? حبه / رب انار يكسوم پيمانه / دانه انار ترش يكدوم پيمانه / نمك و گلپر به ميزان لازم
طرز تهيه:
آب انار، رب انار و دانه انار ترش را درون ظرفي ديگر مخلوط كنيد و نمك و گلپر را به آن اضافه كنيد. حالا نوبت زير و رو كردن مواد و مخلوطكردن همه آنها با هم است. مخلوط به دست آمده را ? ساعت در يخچال بگذاريد تا جا بيفتد.
مغز گردو را بساييد. سبزيها را بشوييد و كاملا ريز خرد كنيد. زيتون انتخابي را امتحان كنيد اگر شور بود يك ساعت در آب سرد بخوابانيد تا شوري آن گرفته شود. زيتون را در كاسهاي گود بريزيد و مغز گردوي ساييده و سبزيهاي خرد شده را به آن بيفزاييد. در صورتي كه سبزي چوچاق را در دسترس نداشتيد از يك قاشق چايخوري نعناي خشك استفاده كنيد. سير را بكوبيد و به زيتون اضافه كنيد.هسته زيتونها را جدا كرده و آنها را ميشوييم. سبزي معطر را شسته، خوب چرخ ميكنيم. معمولا بايد سبزي و دانه انار را با هم بسابيم. وقتي سبزي را چرخ كرديم گردوي چرخ شده، سبزي، رب انار، گلپر و سير كوبيده را با هم مخلوط ميكنيم. سپس مقداري از آب انار را به اين مواد اضافه ميكنيم و خوب به هم ميزنيم. اگر مزه و ترشي آن خوب بود بقيه آب انار را نميريزيم اما در صورت تمايل ميتوان ترشي و سير مخلوط را بيشتر كرد. حالا وقت آن است كه زيتونهاي شسته شده را با مواد به دست آمده مخلوط كنيم.
درمورد طرز تهیه زیتون شور هم مطلب بنویسید