مواد لازم براي دو نفر
اسفناج خردشده: 5/1 كيلو
هويج متوسط: 2 عدد
پياز متوسط: 2 عدد
نمك، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
دانه انار ترش براي ترشي خورش: 2 قاشق غذا خوري
روغن مايع براي سرخ كردن پياز: 3 قاشق غذاخوري
آب: به مقدار لازم
طرز تهيه: پياز را در روغن سرخ ميكنيم نمك، فلفل، زرد چوبه را اضافه كرده اسفناج پخته شده را در پياز با حرارت متوسط سرخ ميكنيم. هويجها را به صورت دايره كوچك يا نيم دايره ريز كرده به مواد اضافه ميكنيم آب را به مواد اضافه ميكنيم بعد از جوش آمدن آب حرارت را كم ميكنيم. دانه انار ترش را داخل خورش ميريزيم و صبر ميكنيم تا خورش جا بيفتد. همراه با برنج يا نان ميل نماييد.
فراموش نكنيد كه اسفناج نبايد خيلي ريز شود.
در صورت در دسترس نبودن دانه انار ترش ميتوانيم از آبغوره استفاده كنيم. مقدار ترشي خورش بستگي به ذائقه شما دارد.
اسفناج به عنوان ماده اصلي اين غذا گياهي است يكساله داراي ساقهاي راست به ارتفاع نيممتر كه برگهاي آن پهن و نرم مثلثي شكل به رنگ سبز ميباشد. اسفناج نسبت به سرماي زمستان مقاوم است. برگ اسفناج منبع غني ويتامين A، B3، C و آهن و پتاسيم ميباشد. اسفناج چون داراي مواد غذايي فراواني است كشت آن امروز در تمام نقاط دنيا معمول است.
ويتامين k موجود در اسفناج موجب تراكم بيشتر املاح استخواني ميشود و از اين طريق جلوي پوكي استخوان را ميگيرد.
كاروتنوييد و نئوگزانتين موجود در اسفناج ميتواند سلولهاي سرطاني را در پروستات از بين ببرد. خوردن اسفناج از سرطان جلوگيري ميكند مخصوصا در افرادي كه الكل و سيگار مصرف ميكنند. اسفناج كلسترول خون را پايين ميآورد. براي زياد كردن شير در مادران شيرده موثر است. اسفناج به علت داشتن اگزالات براي بيماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهاي كليه و مثانه مناسب نيست. ضمنا آنهايي كه سرد مزاج هستند بايد اسفناج را با ادويه گرم نظير زنجبيل و هل ميل نمايند. همراه سبزي خوردن ميتوان از برگ اسفناج تازه و كوچك استفاده كنيم.
مريم نوبخت
جواب دیں