مواد لازم
ماهي سفيد بزرگ:1 عدد
سبزي هاي معطر: نعناع, خنش(خلواش), چوچاق يک دسته (خلواش و چوچاق فقط در شمال کشور مي رويد پس در اختيار همه نيست و به جاي آنها مي توان فقط از نعناع استفاده کرد.)
رب انار:2 قاشق غذاخوري
مغزگردو:200 گرم
نمک و فلفل و گلپر: به اندازه کافي
طرز تهيه
مغزگردو را با سبزي مي سائيم يا چرخ مي کنيم, مغزگردو و سبزي را با رب انار و گلپر و نمک و فلفل مخلوط مي کنيم. آنگاه روي سطح ماهي کمي کارد مي کشيم. باله هاي ماهي را با قيچي مي گيريم, داخل گوش هاي ماهي را خالي مي کنيم. شکم ماهي را يک چاک کوچک مي دهيم, محتويات شکم ماهي را خارج مي کنيم. بعد ماهي را تميز مي شوئيم و مي گذاريم در صافي بماند تا آبش برود. سپس داخل شکم ماهي را از مايه مغزگردو و سبزي که حاضر کرده ايم پر مي کنيم. دو لبه شکم ماهي را جفت مي کنيم و با نخ و سوزن بخيه مي زنيم. سپس سر و دم ماهي را به هم مي آوريم وماهي را گرد کرده در يک قابلمه مناسب قرار مي دهيم و زير و روي آن آتش زغال ريخته و ماهي را در حرارت ملايم مي پزيم. امروزه اين خوراک ماهي را نيز مي توان در فر به طريق آسان تر طبخ نمود. يعني بعد از آن که شکم ماهي را پر کرديم و دوختيم سيني فر را کمي چرب مي کنيم, کمي آرد مي پاشيم و ماهي را از پهلو روي سيني قرار مي دهيم. در طبقه وسط فر با حرارت 350 درجه به مدت يک ساعت و نيم مي پزيم. در اين فاصله مقداري سس متشکل از آب انار و يک قاشق کره آب کرده و زعفران روي آن مي دهيم تا ماهي خوشرنگ شود.
ماهي گردپيج
جون 24, 2010 بذریعہ سر آشپز
جواب دیں