بيج در زبان گيلكي به معناي برشته است.
مواد لازم :
گردو ساييده نيم كيلو
سبزي قورمه (جعفري, تره, كمي شنبليله) نيم كيلو
آبغوره 2 ليوان (ماده اصلي و مهم)
رب انار يا آلوچه 1 ق غ
گوشت چرخ كرده نيم كيلو
پياز 1عدد
نمك ، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهيه :
رب انار و يا آلوچه و آبغوره و گردو ساييده شده رو در قابلمه بريزين و يك ليوان و نيم آب سرد بهش اضافه كنين و خوب هم بزنين تا تمام مواد در آب بحل بشن. در قابلمه رو بذارين ،شعله رو كمي زياد كنين و به مدت 20 دقيقه بذارين بجوشه.تو اين مدت هر از گاهي به غذا سر بزنين تا ته نگيره . حالا شعله رو كم كنين و بذارين آروم آروم گردو دم بياد . دست كم اين مرحله 3 ساعت وقت ميگيره و تو اين مدت بايد مدام به غذا سر بزنين و هر وقت كه لازم بود آب سرد به غذا اضافه كنين و طريقه اضافه كردن آب سرد به اين صورته كه اول تو ليوان كمي آب سرد بريزين و بعد كمي از آب رو تو دستتون ريخته و به كناره هاي خورش بپاشين. اين كارو در چند مرحله انجام بدين و مقداري هم داخل خورش بزنين. يادتون باشه كه يك دفعه كل آب سرد رو به خورش اضافه نكنين چون مغز گردو روغن پس نميده و دست كم تو اين 3 ساعت بارها و بارها بايد به غذا آب سرد اضافه كنين. بعد از اين مدت كه گردو به اصطلاح دم اومد ، سبزي قورمه رو سرخ كنين و تو غذا بريزين. حالا تو اين فاصله كه گردو و سبزي قورمه دارن با هم جوش ميخورن، گوشت چرخ كرده رو با پياز رنده شده ، نمك ، فلفل و زرد چوبه مخلوط كنين و به اندازه 2 تا 3 قاشق غذا خوري آب به مايه گوشت اضافه كنين و خوب ورز بدين.
نكته : مايه كوفته رو بايد حدود 5 تا 10 دقيقه ورز بدين و بذارين يه نيم ساعتي بمونه تا طعم پياز به خرد گوشت بره.
اگه آب تو مايه گوشت چرخ كرده نريزين وقتي كه كوفته ها رو تو غذا ريختين حالت تيغ تيغي پيدا ميكنه ولي با اضافه كردن آب ، سطح كوفته ها تو خورش كاملا” صاف و يكدست ميشه. حالا به اندازه يه گردو از مايه گوشت چرخ كرده كوفته درست كنين. يادتون باشه كه گوشت چرخ كرده كمي آب ميره واسه همين اندازه هاي كوفته بعد از جوشيدن در غذا كمي كوچيك ميشه. بعد زير غذا رو زياد كنين و وقتي كه شروع به جوشيدن كرد كوفته ها رو بندازين تو خورش. اگه غذا در حال جوشيدن نباشه كوفته ها وا ميرن. بعد از اينكه كوفته ها خودشونو گرفتن، زير غذا رو كم كنين تا غذا جا بيفته. وقتي به مدت 2 يا 3 ساعت غذا جوش ميخوره ، كمي رقيق ميشه ولي نگران نباشين كه غذاتون آبكي شده . اگه قبل از سرو كردن به مدت يك ربع زير غذا رو خاموش كنين، غذا كمي خودشو ميگيره و غليظ ميشه.
جواب دیں