هنگام خريد طالبي آن را به دقت وارسي كنيد. رنگ پوست طالبي بايد زرد مايل به سبز يا زرد كرم رنگ باشد نه سبز!
آن را تكان دهيد! اگر طالبي كاملا رسيده باشد با تكان دادن آن ميتوانيد مثل يك قلك صداي تخمهايش را در داخل آن بشنويد.
از حس بوياييتان هم كمك بگيريد. از طالبي رسيده بايد بوي خوشي به مشام برسد. طالبي مورد نظرتان را لمس كنيد. سرطالبي بايد نرم باشد اما دقت كنيد اگر همه قسمتهاي طالبي نرم باشد، به احتمال فراوان بيش از حد رسيده و گازدار است.
براي تشخيص هندوانه رسيده هم اين راهها را امتحان كنيد. هندوانه منتخب خود را با دست وزن كنيد، چون هرچه هندوانه نسبت به جثهاش سبكتر باشد، تردتر و رسيدهتر است مشروط بر اين كه پوك نباشد.
هندوانه را فشار دهيد. اگر هندوانه رسيده را در ميان دو دست خود قرار داده و فشار دهيد صدايي شبيه به «قرچ» از آن بلند خواهد شد. البته اين يك اصل كلي نيست.
به هندوانه ضربه بزنيد و به صداي آن گوش دهيد. اگر صداي آن آهنگي زير و بلند داشت هندوانه هنوز نرسيده است، ولي اگر صدايي بم و آهسته به گوش رسيد هندوانه رسيده و قابل خوردن است. برخي نيز اين صدا را به گونهاي ديگر تشريح ميكنند و ميگويند اگر صدايي كه شنيديد صفر بود، هندوانه نرسيده ولي اگر صدايي عميق و رسا شنيديد كه در داخل هندوانه پيچيده و انعكاس يافت، هندوانهاش حرف ندارد.
جواب دیں