گوجه سبز يا آلوچه به ميوه درختان مختلفي که متعلق به نژاد PRUNUS از خانواده Rosaceae هستند، اطلاق مي شود. بر پايه نوشته هاي قديمي، نژاد اين گياه قدمت 2000 ساله دارد و چيني ها اولين کساني بودند که به کشت آن اقدام کردند. گفته مي شود که اين گياه از طريق سوريه يا ايران به يونان برده شده است. درختان گوجه سبز در نواحي معتدل بهترين رشد را دارند و در آب و هواي ملايم به رنگ هاي ارغواني، قرمز، نارنجي، زرد و سبز روشن در مي آيند. آب و هواي سرد باعث ايجاد رنگ قهوه اي و ظاهر نامطلوب ميوه گوجه سبز مي شود. اين ميوه به سرعت مي رسد و مدت نگهداري آن در يخچال 4 روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورش ها مصرف مي شود.اين ميوه طعمي ترش دارد و سفت و ترد است و در ميان ايرانيان اغلب با نمک به عنوان تنقلات مصرف مي شود. درخت اين ميوه در بيشتر نواحي ايران به خصوص شمال غربي ايران تکثير و برداشت مي شود.گوجه سبز اصلاح شده از نوع بادامي در شهر سردرود از رونق زيادي برخوردار است.
ترکيبات شيميايي
گوجه سبز داراي مقادير زيادي کربوهيدرات، چربي، پروتئين، فيبر خام ،ويتامين A،ويتامينB1ويتامين B2، نياسين،ويتامين C،کلسيم، فسفر، آهن و پتاسيم است.
خواص درماني
مصرف گوجه سبز براي درمان شب کوري، مفيد است و همچنين بيماري هاي نقرس، رماتيسم و تصلب شرايين با خوردن گوجه سبز بهبود مي يابد.خشک شده آن براي درمان اعصاب و کم خوني مفيد است.همچنين مدر است و اعمال کليه ها را تنظيم مي کند. برخي گياه شناسان معتقدند مصرف گوجه سبز براي بهبود طعم دهان مفيد است.از خواص ديگر اين ميوه،خاصيت مسهلي آن است که به خوبي شناخته شده است. همچنين اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشارخون و چربي خون،حذف رسوبات از خون و تنظيم عملکرد معده اي – روده اي است. گوجه سبز باعث تعادل اسيد و باز در جريان خون مي شود، از اين رو مي تواند در درمان حالت اسيدي خون مفيد باشد. اين ميوه اثرات قابل توجهي در جلوگيري از بيماري هايي مانند چربي خون بالا، پيري سلول وسرطان دارد. اسيد بنزوئيک، ترکيبي است که خاصيت ضد ميکروبي دارد. اين ماده به طور طبيعي در گوجه سبز وجود دارد. همچنين، بعضي از تحقيقات بيانگر خاصيت ضدقارچي و ضدباکتريايي اين ميوه هستند. مطالعات نشان مي دهد که اين ميوه مي تواند در درمان تومورها موثر باشد، همچنين به دليل وجود اسيد اسکوربيک (ويتامين ث )، براي افراد مبتلا به نقرس توصيه مي شود.
مضرات
افراد مبتلا به ناراحتي هاي کبد و معده بايد در مصرف گوجه سبز احتياط کنند. همچنين زياده روي در مصرف گوجه سبز موجب نفخ،دل پيچه و ناراحتيهاي کيسه صفرا مي شود.
منبع : روزنامه مردم سالاری
جواب دیں