موادلازم: شير سرد: يكونيم پيمانه، تخممرغ: 3 عدد، كره: 400گرم، خميرمايه: يك قاشق سوپخوري، شكر: 55 گرم، نمك: يكدوم قاشق چايخوري، كره آب شده يا روغن مايع: 100گرم، آرد: 700 گرم
طرز تهيه: آرد، خميرمايه و نمك را باهم مخلوط ميكنيم و كنار ميگذاريم. سپس در ظرفي جداگانه شير، تخممرغها، شكر و روغن مايع را با هم مخلوط ميكنيم. در اين مرحله در وسط مخلوط آرد، آب و نمك يك گودي ايجاد كرده و مواد (روغن، تخم مرغ و…) را درون آن ميريزيم و آنقدر هم ميزنيم تا خمير به دست آيد.
خمير را حدود 5 تا8 دقيقه خوب ورز ميدهيم. اين خمير بهطور معمول نسبتا سفت است اما اگر زياد سفت بود 2 قاشق غذاخوري آب به آن اضافه ميكنيم، اما اگر مواد شل بود به همين اندازه به آن آرد اضافه ميكنيم. بعد از اين مرحله خمير را استراحت ميدهيم تا حجمش 2 برابر شود.
در اين فاصله 400 گرم كره منجمد را روى نايلون رنده كرده و يك نايلون ديگر را روي آن مىاندازيم و با وردنه روي آن ميكشيم تا كره به شكل مربع دربيايد. وقتي خمير ور آمد روى يك سطح را آرد پاشي كرده و خمير را روي آن باز ميكنيم (از 4 طرف ـ وسط خمير بايد برجستهتر باشد). در اين مرحله كره سرد را وسط خمير ميگذاريم و آن را مثل بقچه جمع ميكنيم. سپس آرد اضافه را از روى خمير پاك و بعد شروع به وردنه كشيدن ميكنيم تا خمير باز شود. در حين كار زير خمير را چند دفعه آردپاشي ميكنيم تا كره از درون آن بيرون نزند.
حالاسر خمير را وسط ميآوريم و آن را تا ميكنيم و بعد از قرار دادن در نايلون آن را 20 دقيقه در يخچال ميگذاريم. اين مراحل را بايد تا 4 بار تكرار كرد. بعد از مرحله چهارم خمير را پهن كرده و اطرافش را با چاقو ميبريم.بعد خمير را به صورت مربع يا مستطيل برش ميزنيم و شكل ميدهيم و در ميانشان كره ميگذاريم و اجازه ميدهيم 20 دقيقه در سينى استراحت كند. بعد از اين مرحله يك تخم مرغ را با شكر مخلوط كرده و روى شيرينىها ميكشيم و روي آن كنجد يا هر دانه خوراكي ديگر ميپاشيم و سيني فر را در طبقه وسط با حرارت 190درجه سانتيگراد به مدت 20 دقيقه قرار ميدهيم و بعد از پخت روى شيرينىها شهد يا عسل رقيق شده ميزنيم تا شيرينىها براق شوند.
جواب دیں