چيکو ميوه اي گرمسيري با پوست قهوه اي و مزه اي شيرين است که بومي جنوب مکزيک و آمريکاي مرکزي مي باشد. چيکو غني از آنتي اکسيدان، ويتامينAو C، پتاسيم، مس، آهن، فولات و نياسين است. در اين مطلب از سايت «ehow» به چند خاصيت اين ميوه گرمسيري اشاره خواهيم کرد.
*اين ميوه منبع غني فيبر است که مانع ايجاد يبوست مي شود و با چسبيدن به غشاي مخاطي روده ها، آن ها را در برابر سموم سرطان زا محافظت مي کند.
*تانين موجود در اين ميوه، خاصيت ضدويروسي، ضدباکتريايي و ضد انگلي دارد.
*ويتامينAموجود در چيکو براي سلامت ديد و پوست لازم است. مصرف ميوه هاي غني از ويتامين Aاز سرطان ريه و دهان محافظت مي کند.
*ويتامين C موجود در اين ميوه نيز به بدن کمک مي کند تا در برابر عوامل عفوني و راديکال هاي آزاد مضر مقاومت پيدا کند.
*اين ميوه از ميزان پايين چربي اشباع شده، سديم و کلسترول برخوردار است.
*افرادي که قصد کاهش وزن و يا حفظ وزن سالم را دارند از اين ميوه مصرف کنند.
*جوشانده ميوه هاي آن براي درمان اسهال موثر است.
*جوشانده تهيه شده از برگ هاي زرد آن براي درمان سرفه، سرماخوردگي و اسهال مفيد است.
*عصاره به دست آمده از دانه هاي خرد شده آن خاصيت ادرارآور دارد و در دفع سنگ کليه و مثانه موثر است.
*پماد تهيه شده از دانه هاي اين ميوه براي درمان گزيدگي هاي سمي به کار برده مي شود.
*دم کرده ميوه و گل آن براي رفع ناراحتي هاي ريوي مورد استفاده قرار مي گيرد.
*عصاره به دست آمده از دانه هاي له شده آن، خاصيت خواب آور دارد.
*صمغ آن درخت براي تهيه سقز و پر کردن موقت دندان استفاده مي شود.
منبع : روزنامه خراسان
جواب دیں