مواد لازم: بادمجان قلمي 8 عدد، گوجهفرنگي درشت 5 عدد، آبغوره يك دوم ليوان، نعناي خشك يك قاشق غذاخوري، پياز رنده شده 3 قاشق سوپخوري، گلپر يك قاشق غذاخوري، آب انار 2 ليوان (در صورت نبودن آب انار ميتوانيد از يك تا 2 قاشق غذاخوري رب انار به اضافه مقداري شكر استفاده كنيد).
طرز تهيه:بادمجانها را ميتوانيد كبابي كنيد يا در صورت تمايل آنها را در فر به مدت نيم ساعت قرار دهيد تا نرم شوند. سپس پوست آنها را بكنيد و خوب ساطوري كنيد.
در مرحله بعد مقداري آب جوش روي گوجهفرنگيها بريزيد تا پوست آنها براحتي كنده شود. سپس گوجهها را خرد كرده و كنار بگذاريد.
حالا بادمجانهاي ساطوري شده را همراه آب انار و آبغوره در ظرفي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا آهسته بجوشد و غليظ شود. پس از آن گلپر، نعنا و پياز رنده شده را درون آن ريخته و از روي شعله برداريد و گوجهفرنگي خرد شده را به آن اضافه كنيد و در ظرف مورد نظر بكشيد.به عنوان تزيين ميتوانيد از مقداري گردوي خرد شده روي اين غذا استفاده كنيد.
salam ma shomali hastim amma naz khatoon ro joore dige dorost mikonim
سلام
خانم طیبه فرمانی درست می گویند. ناز خاتون ترشی مخصوص مازندرانی هاست و طور دیگه ای درست می شود.
بادنجان کباب شده ساطوری را همراه با آب غوره فراوان و سیر له یا رنده شده و دلال ( ریحان مخصوص شمال+ نمک که با هم کوبیده می شوند) و در صورت تمایل کمی شکر برای افرادی که ترشی زیاد دوست ندارند را مخلوط کرده و خنک سرو می کنند.
از آب انار هم می توان به جای آب غوره استفاده کرد.
چون پیاز در این مخلوط طعم خوبی می گیرد، می توان چند عدد پیاز بسیار کوچک کامل (پوست گرفته و خرد نشده) را در ناز خاتون ریخت و همراه غذا سرو کرد.
البته دستور غذای فوق هم بسیار خوشمزه است و می توان به عنوان پیش غذا آز آن استفاده کرد.
بابت دستور ناز خاتون ترشی تشکر فراوووووووووووون ……
از گذاشتن دستورات آشپزی وبلاگ ما رو بی نصیب نگذارید
خیلی خوشمزست حتما امتحانش کنید