مواد لازم: آرد 5 پيمانه، روغن دوسوم پيمانه، زرده تخممرغ 2 عدد، شير يكپيمانه، شكر دوسوم پيمانه، مايه خمير يك قاشق سوپخوري، نمك يك قاشق چايخوري، آب ولرم به ميزان لازم، زنجبيل در صورت تمايل يك قاشق چايخوري.
طرز تهيه:مايه خمير و يك قاشق مرباخوري از شكر را در شير گرم حل كرده و ميگذاريم تا كاملا پف كند. آرد را در ظرف بزرگي ريخته، روغن، شكر، زرده تخممرغ و در صورت تمايل زنجبيل را با هم مخلوط كرده و آب را به تدريج به آن اضافه تا خميري نرم به دست بيايد. خمير به دست آمده را به مدت 5 يا 6 دقيقه خوب ورز داده و بعد از آماده شدن، آن را به4 يا 6 قسمت مساوي تقسيم و گلوله، گلوله ميكنيم. بعد از اين مرحله روي خمير را ميپوشانيم تا كاملا جا بيفتد.سپس سيني فر را كمي چرب كرده و با وردنه هر يك از گلولهها را به قطر يكونيم سانتيمتر پهن و به شكل بيضي درميآوريم. آن را در سيني فر قرار داده و با قالب گرد روي خمير را نقش ميدهيم. براي اينكه روي نانها زيبا شود مقداري كنجد و زرده تخممرغ را با هم مخلوط كرده و روي خمير ميماليم و سيني را در پنجره وسط فر با حرارت 350 درجه فارنهايت قرار ميدهيم تا نان پخته و طلايي شود. سپس سيني را از فر خارج كرده اجازه ميدهيم تا نانها كمي سرد شود. نانها كه سرد شد روي آنها كمي شير ميپاشيم و كره ميماليم تا براق و نرم شوند. يادتان نرود نانها را 2 به 2 از پشت به هم بچسبانيد و در داخل نايلون بگذاريد تا خشك نشود.
باسلام وخسته نباشيد.ببخشيدمزاحم ميشم.خواهشامنودرزمينه نان شيرمال راهنمايى كنيد.سئوال من دررابطه باطرزدرست كردن نيست بلكه درمورداينه كه ميخوام بدونم توى ايران نان شيرمال كدام شهريااستان معروفه.چون همونطوركه مطلعيدهرشهرى ازايران تويه زمينه اى معروفه.مثلاسوهان قم،قتاب يزد،گزاصفهان،……..
حالااگربراتون مقدوره لطف كنيدوبگيدكه نان شيرمال كجامعروفه.اگريه شهرنبودمسئله اى نيست.(مثلااسم دوسه تاشهرى كه نان شيرمالشون معروفه)
واگرلطف كنيدوبگيدكه نان شيرمال سمنان(مثال) بخاطرچه چيزى معروفه كه يكدنيالطف كرديد.
من خارج ازايران زندگى ميكنم يه كارى به من محول شده كه بايددرزمينه نان شيرمال تحقيق كنم.اگرهمكارى كنيدسپاسگزارم.
مخلص شما شمس